onsdag 23. desember 2009

Julekort

Det er ingen tvil om at jula nærmer seg. Det har haglet inn med julekort. Mine julekort har i år havnet i ei skuff - jeg orker ikke se på de. Jeg syns ei venninne på snartgravid.com sa det utrolig bra, og har fått lov til å sitere henne her:

I år vil jeg ha julekort der dere skriver om hvordan dere har det, hvordan livet går, hva dere har tenkt å gjøre i jula. Jeg vil spesielt høre dere fortelle om noe ekstra morsomt dere har opplevd i år, eller noe ekstra vanskelig. Kanskje kan jeg være der for dere, i både det morsomme, og det vanskelige.

Jeg kan også tenke meg at dere inviterte meg på en liten fest, eller en liten sammenkomst, gjerne både før jul, i romjula, og særlig etter nyttår. Jeg trenger ikke treretters middag eller å ankomme en nyskurt villa med misteltorn over alle dører. Jeg tar til takke med en kopp kaffe og at jeg kan få ta meg en filtersigarett på verandaen din.

Julekortet dere sender, kan gjerne være et normalt dobbeltsidig kort, med bilde av norsk vinter, eller litt mer flashy Hollywood-Coca Cola-jul med Santa Claus eplekjekk og mett, smilende i sitt julepølseskinnstrange julerøde antrekk.

Hvis dette er vanskelig, tar jeg gjerne i mot et enkelt kort. Dere kan gjerne sende de gratis julekortene som kommer fra Røde Kors. Skriv kort og greit noe som dere husker at vi gjorde sammen i 2009, og ønsk meg en god jul. Det holder.

Jeg vil IKKE ha julekort med bilder av ungene deres på, der de sitter oppstashet med julenisser, juledrakter, med og uten Rudolf på fanget, ved peisen, ved snømannen, i snøen, på ski, fra Thailand i sommer, unger med ballonger, unger med snørr, unger uten hår, unger med masse hår, blide unger, sinte unger, unger med solbriller, lillesøster på storebrors fang med mellombror stående som en speider ved siden av, storesøster som koser med attpåklatten av en lillebror, og lillebror har julenisselue på, søstre i like bunader, brødre med Sabeltannutstyr.
De er så søte alle sammen. Ingen fare. Men jeg trenger ikke å se dem på julekortene deres, virkelig ikke.

Neida, ikke noe bry for min del, jeg tar til takke med de doble julekortene jeg, med naturmotiver, eller andre juleaktige motiver, evt. enkle Røde Kors-julekort, der dere skriver noe hyggelig om dere, noe hyggelig til meg. Da hadde jeg blitt ordentlig glad.

Tusen takk
.
Da vil jeg ønske dere alle ei riktig god jul og et fantastisk nytt år!


3 kommentarer:

Fru Irene, ho pene sa...

Skjønner at det kan være vanskelig å motta slike kort - MEN jeg må få lov å kommentere at alle kan ikke vite at nettopp dere tar det dårlig, om de sender dere kort med bilde av barna på. Alle vet vel ikke at dere strever? Derfor er det ikke lett for folk å tenke gjennom hvem de sender til og hva de har på korta. Som regel tenker folk at man blir glad for en julehilsen i posten. Vet i alle fall at jeg skulle ønske meg mange flere :)

Karina sa...

Jeg må nok si meg enig med Irene her... man vet som regel ikke. Og det er et kort hvor man viser at man tenker på andre mennesker. Alternativet blir gjerne ingen omtanke i det hele tatt...

Anonym sa...

Jeg er helt enig med deg ufrivillig. Vi har av eget valg ikke barn og jeg hater de babyjulekorta!

Anna