onsdag 28. januar 2009

En blogg om livet som ufrivillig barnløs


Jeg og min mann har nå prøvd å blitt gravide i lang tid uten hell. Livet har blitt snudd opp ned. Fra å gå fra nygift tilværelsen med mye kos til å planlegge hvilke stillinger som er mest gunstige for å bli gravide. Vi har ikke fått noe svar enda på hvorfor vi ikke blir gravide, er under utredning, men vil ikke få noe svar før i mars!

Denne bloggen er opprettet for å dele følelser, sette ord på ting som mange av oss i denne situasjonen føler. Jeg skulle gjerne ønske at folk rundt oss viste litt mer omhu med sine ord.
Mange velger å ikke fortelle det til noen, og sliter i det stille med tanker rundt det å kanskje aldri få barn. Man får kanskje en del kommentarer om når man tenker å få barn, samtidig som man har prøvd i det skjulte. Vær generelt forsiktig med å gi kommentarer om noen ikke har barn, da vi er mange som er ufrivillig barnløse som strever med å prøve og bli gravide. Settninger som "når skal dere ha barn, vært gift over 1,5 år nå" og ikke minst "tror nok dere er gravide, dere holder det bare hemmelig enda". Vi har ikke fortalt folk at vi har problemmer med å få barn, vi har ikke sakt at vi tenker på det ei gang. Jeg kan bare se for meg hva de vil si : Det er nok bare stress", "Det er kanskje ikke Guds vilje" og "dere kan jo adoptere".

Trå varsomt - ufrivillig barnløshet oppleves som en stor belastning. Jeg har dager der jeg ikke orker stå opp av sengen. Dager der synet av en gravid kvinne eller en baby får meg til å gråte. en tur på butikken kan være et mareritt.

9 kommentarer:

Miss Madelene sa...

Måtte Herren være med deg og velsigne deg og dine. Herren vet om deg og din situasjon. "Legg din vei i Herrens hånd.Stol på Ham, så griper han inn." Sal. 37,5

Fru Irene, ho pene sa...

Jeg ber om at det må gå bra for dere. Ett år er ikke all verdens med tid. Ofte tar det litt tid fra man begynner å prøve, til det lykkes. Noen ganger må man kanskje være litt tålmodige? Sikkert greit å få en utredning på det. Alt har sin tid. Jeg tror dere vil få det til, jeg.

*klemmer*

Ufrivillig barnløs sa...

Takk for det Irene og Lise.
Men desverre er vi blandt 10 % som ikke blir gravide i løpet av 1 år. Ikke koselig å lage barn i en gynekolog stol :(

pleiepike sa...

Hei hei der.. Fant denne linken på din blogg inne på KG, så tenkte jeg selv måtte inn her å lese litt på den.. Vet akuratt hva du går igjennom. Nå har vi også vært prøvere siden november 07 og ennå uten resultater... Desverre.. Og det å kunne si at en er under kategorien "ufrivillig barnløshet" er helt forferdelig... Håper virkelig det vil gå deres vei.. Og at dere slipper å lage en spire i stolen hos en gynekolog.... Lykke te! :-D Ska følge med videre! (har selv blogg her)

Ufrivillig barnløs sa...

Hei pleiepike, sett deg litt rundt i noen av dagbøkene jeg følger! Håper det går deres vei også snart, så dere nedelig hadde fått time :)

pleiepike sa...

Ja, det har vi!! ENDELIG kan man si.. Privat da, men.. Jeg håper han kan hjelpe og si hva som er gale.. Om det er en av oss eller om det rett og slett bare ikke vil ennå... Vi får nå se! :-)

Ufrivillig barnløs sa...

Vi går også privat :)

My sa...

Hei der,

Jeg er i ferd med å skrive et prosjekt der jeg undersøker infertilitet. Jeg ville være veldig takknemlig hvis du, som er en kvinne i denne situasjon, ville ta deg tid til å svare på noen spørsmål. Undersøkelsen er anonym og vil kun bli vist statistisk i kakemodeller. Jeg takker på forhånd for hjelpen :) Hilsen My

https://docs.google.com/forms/d/18xUyztOCN9ic7Whqp864TYIvfoXkhujUc6rYhaa0U6s/viewform

Anonym sa...

Jeg er like deprimert!!! ubeskrivelig trist.. kunne ikke skrive videre ... men lykke til til deg.